over Belinda

‘Groepen begeleiden,
daar krijg ik energie van!’

Mijn eigen verhaal

Ik ben gespecialiseerd in het vertellen van verhalen. Van organisaties, bedrijven, verenigingen bijvoorbeeld. Maar mijn eigen verhaal vertel ik ook graag.

Mijn naam is Belinda Kerkhove en ik ben geboren in Bergen op Zoom. Ik ben behoudend en risicomijdend opgevoed en heb geleerd om vooral te kiezen voor veiligheid en zekerheid. Ik merkte echter steeds meer dat dit niet bij mij paste en dat ik hier niet gelukkig van werd. Het heeft wat jaren geduurd om erachter te komen wat mij nou écht gelukkig maakt en waar mijn kwaliteiten liggen. Nu heb ik de veiligheid en zekerheid durven loslaten en heb ik gekozen om datgene te doen wat ik leuk vind en waar ik blij van word.

Gezien mijn achtergrond was het bijna vanzelfsprekend dat ik aanvankelijk koos voor een financieel beroep. Op mijn 18e werd ik trainee bij een bank om vervolgens jarenlang als administratief medewerker aan de slag te gaan. Ik volgde de ene opleiding na de andere omdat ik dacht dat dit mij meer (zelf)vertrouwen zou geven.

In mijn werk als strategisch accountmanager bij MVP zag ik dit terug bij de doelgroep. De vaak nog introverte financial die het liefst achter zijn of haar computer wegkruipt. Door de automatisering verschuift de rol van financial steeds meer van administratief naar adviserend. Uit eigen ervaring zou ik tegen hen willen zeggen:

Laat de voorzichtigheid los en laat zien wie je bent!

Presenteren

Per toeval werd ik verslaggever en uiteindelijk presentator en ik merkte dat ik hier veel energie van kreeg. Wanneer ik hierover vertel, verschijnt er een glinstering in mijn ogen en een glimlach op mijn gezicht. Aanvankelijk als hobby en een klein onderdeel van mijn werk, is het presenteren een steeds groter deel van mijn leven geworden.

Learning & Development

Het leren en ontwikkelen is altijd een rode draad in mijn leven geweest. Al vrij snel hielp ik klasgenoten met de rekenvakken en gaf ik voor het eindexamen bijles in Economie II en Handelswetenschappen. Ook tijdens mijn studie aan de avond-Heao gaf ik medestudenten bijles in het vak Bedrijfsadministratie. Naast het lesgeven word ik ook blij om op een andere manier bij te kunnen dragen aan de (persoonlijke) ontwikkeling van iemand. En natuurlijk word ik ook blij als ik zelf iets nieuws heb geleerd. Je bent nooit te oud om te leren of iets nieuws te proberen.

Reisbegeleiding

Ik word heel blij van reizen. Het begint al bij de voorpret: ik bekijk wat ik tijdens de reis wil gaan doen en verzamel informatie over wat er te doen en te zien is.
Zelf op reis gaan is fantastisch, maar anderen een onvergetelijke vakantie bezorgen is misschien zelfs nog leuker! 

Scroll naar boven